Grill-korv över öppen eld

Grill-korv över öppen eld

Fika och matsäck till fisketuren

För ett mer effektivt och koncentrerat fiske så är det bra att ha en genomtänkt fika eller matsäck med sig. Här försöker vi ge lite förslag, men justeras efter era önskemål.

Kvällsturer eller kortare turer

Om man har nära till sitt fiskevatten och fiskar en kortare stund så fungerar det bra med en vattenflaska på minst 0,5 liter. Detta utökas eventuellt med en thermos-mugg med kaffe eller the främst under kallare perioder då det är behagligt med något varmt. Eventuell tilltugg består av allt i från frukter, styckes-choklad-bitar som snickers till jordnötter och russinblandning.

Halvdagarsturer

Som ovan men kompletteras med mer vatten och smörgåsar. Enklast är mjuk eller hårt färdigskivat bröd med mjukosttub, kaviartub eller liknande. Bonus är när man har hunnit koka några ägg.

Dagsturer

Som ovan men kompletteras med ännu mer vatten samt med något av följande alternativ:
- Vid ett fiskevatten med mycket drivved eller med uppsatta vindskydd så är en brasa i en eldstad med grillad korv (allt ifrån falukorv till vanliga grillkorvar) smidigt och enkelt.
- Spritkök typ triangia är smidigt att bära med sig och göra sin lunch/middag på. Allt ifrån frystorkade rätter till olika soppor spetsat med snabbmakaroner fungerar. Glöm inte bränslet bara.

Flerdagarsturer

Då fisketuren sker under flera dagar så kolla upp om vattnet är drickbart innan så slipper man bära med sig i onödan.
Frukost: Havregrynsgröt med sylt (tub) eller blåbärssoppapulver.
Lunch: Frystorkat eller pulversoppa som kokas upp i spritköket.
Middag: Består oftast av diverse pastarätter efter tycke och smak

Mellanmålen betår av frukter till mjuk eller hårt färdigskivat bröd med mjukosttub, kaviartub eller liknande. Tillsammans med kex (digistive) styckes-choklad-bitar som snickers till jordnötter och russinblandning.

Se alla nyheter »

Annons:

Laga spöbrott

Laga spöbrott

Tyvärr har våra kära spön en tendens att gå av ibland efter att garantitiden har gått ut. Vare sig om du har ramlat eller slagit av spöt i ett träd så...

Läs mer »
Planera laxfiskeresan

Planera laxfiskeresan

Att planera in en laxfiskevecka i förväg kan vara ett lurigt pussel att lägga ihop med flera saker att tänka på, här försöker vi bena ut lite att fund...

Läs mer »
Friskvårdsbidrag till fiske?

Friskvårdsbidrag till fiske?

Sedan några år tillbaka är sportfiske godkänt som skattefri friskvårdsförmån. För att det ska gälla som friskvård måste det vara någon form av enklare...

Läs mer »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK