Enheter
Grill-korv över öppen eld

Grill-korv över öppen eld

Fika och matsäck till fisketuren

För ett mer effektivt och koncentrerat fiske så är det bra att ha en genomtänkt fika eller matsäck med sig. Här försöker vi ge lite förslag, men justeras efter era önskemål.

Kvällsturer eller kortare turer

Om man har nära till sitt fiskevatten och fiskar en kortare stund så fungerar det bra med en vattenflaska på minst 0,5 liter. Detta utökas eventuellt med en thermos-mugg med kaffe eller the främst under kallare perioder då det är behagligt med något varmt. Eventuell tilltugg består av allt i från frukter, styckes-choklad-bitar som snickers till jordnötter och russinblandning. Populärt är att ha energituggummi om man vill skippa kaffet men ändå vill ha en energikick.

Halvdagarsturer

Som ovan men kompletteras med mer vatten och smörgåsar. Enklast är mjuk eller hårt färdigskivat bröd med mjukosttub, kaviartub eller liknande. Bonus är när man har hunnit koka några ägg.

Dagsturer

Som ovan men kompletteras med ännu mer vatten samt med något av följande alternativ:
- Vid ett fiskevatten med mycket drivved eller med uppsatta vindskydd så är en brasa i en eldstad med grillad korv (allt ifrån falukorv till vanliga grillkorvar) smidigt och enkelt.
- Spritkök typ triangia är smidigt att bära med sig och göra sin lunch/middag på. Allt ifrån frystorkade rätter till olika soppor spetsat med snabbmakaroner fungerar. Glöm inte bränslet bara.

Flerdagarsturer

Då fisketuren sker under flera dagar så kolla upp om vattnet är drickbart innan så slipper man bära med sig i onödan.
Frukost: Havregrynsgröt med sylt (tub) eller blåbärssoppapulver.
Lunch: Frystorkat eller pulversoppa som kokas upp i spritköket.
Middag: Består oftast av diverse pastarätter efter tycke och smak

Mellanmålen betår av frukter till mjuk eller hårt färdigskivat bröd med mjukosttub, kaviartub eller liknande. Tillsammans med kex (digistive) styckes-choklad-bitar som snickers till jordnötter och russinblandning.

Se alla nyheter »

Enheter

Annons:

Enheter
Flugfiske: Vinterfiske Havsöring

Flugfiske: Vinterfiske Havsöring

Att flugfiska efter havsöringen i minusgrader i våra åar och älvar som är öppna kan verka hopplöst och verkligen tålamodsprövande med frysta händer tå...

Läs mer »
Gott Nytt fiskeår!

Gott Nytt fiskeår!

HurManFiskar.se önskar er alla ett Gott Nytt År! Vid årets slut vill vi på HurManFiskar.se tacka alla passionerade fiskare för ett fantastiskt år f...

Läs mer »
Pimpla Sik

Pimpla Sik

Sikpimpel, fånga siken från isen under hela säsongen med rätt utrustning och teknik Utforska det njutbara pimpelfisket efter sik, en matfisk som er...

Läs mer »